Prieteni Pentru Tine - O sansa pentru fiecare
.

Proiecte
Autentificare

Cazuri sociale

Main » Files » Cazuri sociale

Alex si Andreea
[ Download from this server (61.5 Kb) ] 29 Oct 2013, 14:21

In toamna anului 2013 am cunoscut un cuplu a carui poveste ne-a emotionat si mobilizat, totodata, spre a-i ajuta si pe care v-o redam in randurile de mai jos pentru ca e o poveste care merita sa fie impartasita.

Alexandru si Andreea sunt doi tineri plapanzi si frumosi. Povestile lor sunt separate, pana la un moment dat, dar asemanatoare. Amandoi au fost abandonati de mici si tot de atunci, din spital, s-au infectat cu virusul HIV. Alex a crescut intr-un centru de plasament din judetul Ilfov, iar Andreea intr-un centru din alt judet. S-au intalnit prima oara in copilarie, prin intermediul unei fundatii din Anglia, care i-a preluat acolo. Andreea a stat mai multi ani acolo, mergand si la scoala. A fost perioada lor cea mai buna, curmata insa de moartea tragica, in urma unui cancer, a presedintei fundatiei, ceea ce a dus, in cele din urma, la desfiintarea fundatiei si la intoarcerea copiilor in tara. Alex a revenit in apropiere de Bucuresti, iar Andreea s-a intors in centrul de unde plecase.

Insa Alex nu a uitat prietenia legata in Anglia si ani de zile a facut tot posibilul sa o gaseasca pe Andreea. Atunci cand, in cele din urma, a gasit-o, Andreea era intr-o stare grava, foarte slaba, bolnava, aproape de SIDA, batuta, infometata si tunsa scurt. Vazand cum era tratata si temandu-se pentru viata ei, Alex a luptat alti cativa ani ca sa o scoata de acolo. Intre timp devenise major si se angajase cu norma intreaga, chiar daca asta ii afecta sanatatea fragila. Facea des naveta din Bucuresti la ea pentru a fi sigur ca se hraneste si pentru a o mai scoate din acel mediu. Despartirea era mereu grea si plina de lacrimi. Apoi a inchiriat o camera pentru a putea sa o ia la el si a o scoate din sistem pe propria raspundere. I-a fost greu, cei de acolo refuzand sa o lase (fiind dintre cei cu HIV, era o sursa de fonduri pentru centru – donatii, sponsorizari si alte forme de sprijin). Au incercat sa il sperie spunandu-i ca Andreea e schizofrenica si violenta, ceea ce nu era adevarat. Alex, insa, nu a abandonat lupta, a apelat la alte fundatii din Bucuresti si din tara si a reusit, intr-un final, sa o aduca la Bucuresti.

Aici au avut parte de alte greutati: camera in care stateau era o mansarda prost incalzita si, pe timp de iarna, frigul era greu de indurat, sanatatea Andreei era inca subreda, iar Alex nu mai putea lucra cu norma intreaga, din cauza starii de sanatate degradate de stres si supraefort. Curand nu mai puteau locui cu chirire, asa ca au apelat la fundatii cu apartamente sociale. In acestea au stat o perioada, pana cand au fost anuntati ca se desfiinteaza apartamentele si s-au trezit pe drumuri. Din fericire, Alex lucra si putea sa se intretina si sa aiba grija de Andreea, insa dupa plata chiriei, adesea ramaneau cu frigiderul gol. Cu toate acestea, erau recunoscatori ca nu dorm in strada, cum ajunsesera atatia dintre fostii lor colegi de apartament.

Andreea nu poate lucra, analizele ei inca nu sunt suficient de bune, iar Alex lucreaza cu jumatate de norma si merge si la liceu, la fara frecventa, in ultimul an. Urmau sa paraseasca apartamentul in care stateau (fundatia care detine apartamentul dorea sa aduca alti beneficiari) si cautau cu disperare o chirie mai mica si un proprietar care sa nu le ceara un avans prea mare.

Alex: "Uneori nu stiu pentru ce m-a mai lasat Dumnezeu pe pamant, pentru ca numai probleme am avut si parca nu se mai termina".

Acum Alex si Andreea au, in sfarsit, un loc al lor. Noi i-am ajutat cu plata avansului pentru chirie si speram ca de acum inainte sa iasa soarele si pe strada lor. Cea mai mare dintre problemele lor s-a rezolvat, insa ei au nevoie in continuare de sprijin. Asadar, oricine doreste sa se implice in acest caz ne poate contacta.

Andreea a mers la un consult oftalmologic si la unul stomatologic si a rezolvat problemele serioase pe care le avea. Multumim OptiBlu si cabinetului stomatologic Daniel Dent!

Intre timp, Alex si Andreea au primit si alti doi fosti colegi din centru in apartament, pentru a-i ajuta si au fost vizitati de voluntarii de la Fundatia Rainbow din Anglia, care i-au ajutat in trecut.
 

 
Category: Cazuri sociale | Added by: anda
Views: 721 | Downloads: 179 | Rating: 0.0/0
Total comments: 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
Căutare
Resurse
Download
Prieteni Pentru Tine - O sansa pentru fiecare
Copyright Fundatia PPT © 2018
Societate TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi