Prieteni Pentru Tine - O sansa pentru fiecare
.

Proiecte
Autentificare

Proiecte


 

Scopul proiectului: integrarea socială și profesională a tinerilor proveniți din centrele de plasament.

Proiectul este implementat de Fundatia Cote Iasi, cu sprijinul nostru.

Obiective generale:

  • sa sprijne integrarea sociala si profesionala a tinerilor absolventi;

  • sa ajute tinerii in achizitionarea/deprinderea abilitatilor de viata importante, care le vor permite sa traiasca independent;

  • sa reduca riscul deviantei sociale la care tinerii sunt expusi;

  • sa reduca nivelul de stres cauzat tinerilor de dezinstitutionalizare

  • sa schimbe imaginea in cadrul comunitatii a copiilor si tinerilor proveniti din centrele de plasament (prin contact constant cu media, cu angajatori si colegii de munca, cu vecinii lor, etc.)Biblioteca Vie este un proiect adresat tinerilor din centrele de plasament si tinerilor din mediul rural si consta in organizarea unor intalniri, jocuri interactive, conferinte si spectacole caritabile. Intalnirile se vor derula in centrele de plasament, in scoli generale si licee. Specialistii din proiectul nostru vor raspunde intrebarilor, stabilind o comunicare directa cu tinerii. Un rol important vor avea si voluntarii proiectului, care prin participare consultativa in rolul lor de mentori, vor stabili legaturi cu subiectii.


Tip sponsorizare: in bani

Obiective: sustinerea unei activitati de educare sustenabila si eficientizare a costurilor în domeniul locuinţelor, sustinerea unui caz social prin asigurarea unei locuinte pentru o familie foarte saraca, care, astfel, ar putea iesi din impas.

Descriere: Asociatia Eco-Habitat isi propune sa promoveze responsbilitatea si sustenabilitatea in domeniul locuintelor, propunand ca solutie alternativa locuintelor clasice, casa din baloti de paie, un concept vechi, traditional romanesc, ecologic, ieftin, durabil si eficient. Casa, construita la Cirligu Mare, la 100 de km de Bucuresti, va fi o casa sociala si va fi donata parohiei Glodeanu-Carlig. Aceasta va adaposti pe rand diferite familii aflate in necaz (sau in situatii dificile) pana cand acestea isi vor putea remedia situatia. Prima familie care va sta in aceasta casa va fi familia Petre, o familie cu doi copii, care locuieste momentan intr-o anexa a unei gospodarii, din care se mai poate folosi tinda (acum locul de gatit) si o camera de 6mp in care dorm laolalta toti membrii familiei.
Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul Asociatiei: www.eco-habitat.ro
[continuare...]

Cu totii stim sau macar ne inchipuim ca viata intr-un centru de plasament e grea, insa poate nu ne imaginam cat de grea este viata dupa iesirea din centru.

Acesti tineri sunt formati acolo, caracterul, personalitatea, amintirile si obisnuintele lor, toate poarta amprenta vietii de la centru. Multi ar vrea sa uite, sa se desprinda total de ceea ce au trait acolo, chiar daca e un loc unde au legat si prietenii, un loc care, mult timp, a fost singura lor casa, singura lor familie.

Daca le asculti povestile, iti dai seama ca viata lor a insemnat un sir de necazuri si lipsuri, de nedreptati si dezamagiri. La douazeci de ani ei nu mai indraznesc sa viseze, nu isi fac planuri de viitor si nu mai au incredere decat in ei, dupa cum marturisesc. Faptul ca s-au angajat reprezinta pentru ei un succes major. Nu stiu sa-si fixeze alte obiective, ei stiu doar sa traiasca clipa, ca in fugile lor din centru, cand nu stiau ce le rezerva ziua de maine, unde vor dormi sau daca vor avea ce manca.

Stiu ca trebuie sa aiba o locuinta, sa-si intemeieze o familie, insa nu au interiorizate lucrurile acestea, care noua ni se par firesti. Nu le vine a crede ca mai pot fi posibile pentru ei, care nu le-au cunoscut niciodata. Stiu sa munceasca in schimb, cu asta s-au obisnuit de mici, cand isi cumparau cate ceva mai bun de mancare sau de imbracat din banutii castigati.

Unii abia stiu sa scrie si sa citeasca, desi au liceul absolvit, iar cel mai greu e sa se exprime liber. Nu stiu sa se deschida, sa se faca intelesi si e atat de greu sa ajuti pe cineva cu care nu reusesti sa comunici, sa stabilesti o conexiune.

Insa toate astea nu ne-au descurajat si, desi au fost multi pe care nu am reusit sa-i integram, suntem mandri de cei care au reusit si pe care ii prezentam acum ca exemple de succes.
Tip sponsorizare: in bani

Obiectiv: sustinerea unei activitati de socializare pentru copiii din mediul rural

Descriere: Proiectul „O sansa copiilor de la tara” apartine Asociatiei Romane a Profesionistilor Mass Media si sustine educatia si dezvoltarea copiilor din mediul rural, a celor cu rezultate deosebite la invatatura, dar lipsiti de posibilitati si izolati in satul lor, cat si a celor din mediul rural cu disabilitati, crescuti cel mai adesea doar de mama. 

Campania „O şansă copiilor de la ţară” nu are ca scop doar ajutarea micuţilor aflaţi în nevoie, într-un mediu cu multe lipsuri cultural-educaţionale, ci şi de a-i învăţa să-şi descopere abilităţi menite să se transforme în meserii. In acest sens, Asociatia organizeaza an de an, alaturi de alte proiecte, o tabara pentru acesti copii, care nu au vazut niciodata marea sau muntele sau nici macar nu au iesit din satul lor. Este, poate, un proiect mic, insa bucuria lor e mare. Tip sponsorizare: in produse (haine, incaltaminte, rechizite)

Obiective: sustinerea dezvoltarii si integrarii copiilor si tinerilor in societate si in munca

Descriere: „Elena Doamna” este centrul cu care am colaborat cel mai mult de-a lungul timpului, inca dinainte de crearea fundatiei. Am incercat sa-i sprijinim cu sponsorizari, dar si prin integrarea in munca a tinerilor aflati pe punctul de a iesi din sistem. La inceperea scolii, am considerat ca aceste produse le sunt de un real folos.


Tip sponsorizare: in bani

Obiective: sustinerea unui proiect cu traditie si cu multi beneficiari (100), aflati intr-un grad ridicat de dificultate

Descriere: De la aceasta asociatie am primit o scrisoare de solicitare a unei sponsorizari, am luat legatura cu ei si i-am vizitat la sediul din Bucuresti, unde am discutat cu directorul. Din discutie am inteles ca e vorba de un proiect cu traditie de peste 20 ani, constand in organizarea unor tabere anuale la munte si la mare pentru copiii cu handicap fizic, proveniti din mediul rural si din familii monoparentale.

Am considerat ca este vorba de beneficiari in situatii foarte dificile, pentru care acest ajutor ar fi insemnat multa bucurie, dar si dezvoltarea abilitatilor de socializare si integrare.

 
 
Tip sponsorizare: in produse
 
Obiective: initierea unei colaborari pe termen lung cu respectivul centru, sustinerea personalului implicat si activ in actiunea de pregatire si integrare a copiilor, acoperirea unor nevoi de baza pentru acesti copii (imbracaminte, incaltaminte, igiena).
 
Descriere: La Plopeni ne-a impresionat domnul director cu care am stat de vorba, aratand o deosebita implicare profesionala, afectiva si chiar financiara fata de copii. Ne-a vorbit despre dificultatile lor, printre care si faptul ca hainele pe care le primesc sunt de proasta calitate, scumpe si distribuite la intervale prea mari. Astfel, am decis sa facem mai intai aceasta sponsorizare in hainute si incaltaminte pentru copii.
 
Am tinut in continuare legatura cu acest centru si a existat o incercare de integrare in munca a trei dintre tinerii de acolo, insa nu s-a reusit, acestia hotarand sa se intoarca. A fost una dintre primele experiente care ne-au demonstrat ca e nevoie de o pregatire a lor pentru integrarea socio-profesionala mult mai timpurie.
 
Am primit, de asemenea, din partea centrului tablouri facute de copii, impreuna cu instructorii lor, pe care le-am expus la sediul nostru.
 
 

1-10 11-20 ... 71-80 81-90 91-98
Căutare
Resurse
Download
Prieteni Pentru Tine - O sansa pentru fiecare
Copyright Fundatia PPT © 2019
Societate TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi