Prieteni Pentru Tine - O sansa pentru fiecare
.

Proiecte
Autentificare

Proiecte


In apropierea Pastelui, fetele de la "Prietenia" au primit din partea noastra haine si incaltaminte noi, de sezon. Copiii sunt foarte bucuroși de fiecare dată când primesc astfel de lucruri - este suficient să spunem că, în comparație cu un copil care trăiește intr-o familie, pentru ei lucrări banale, cum ar fi o pereche de teniși noi pentru sport, o pereche de balerini de care au nevoie pentru costumul de școală, o rochiță nouă, o pereche de blugi pentru zilele răcoroase, o geacă, tricouri de vară, o periuța de dinți nouă, un săpun, un șampon chiar sunt lucruri pe care nu au de la cine să le primească și pe care nici nu și le permit! Așa că aceste mici surprize ne sunt răsplătite de fiecare dată cu îmbrățișări și zâmbete sincere!Sportul disciplineaza, educa, motiveaza si te face mai puternic. Noi credem in capacitatile extraordinare ale copiilor din centre de a practica sporturi de performanta, iar rezultatele se vad. Doi dintre baietii pe care i-am sustinut sa participe la turneul de juniori de taekwondo au reusit sa se claseze pe locul III, o performanta foarte buna dat fiind ca este prima lor participare! Ii felicitam si vom continua sa ii sustinem.


Continuam seria aniversarilor pentru copiii din centre. Orice copil are dreptul sa fie aniversat!
 


Copiii de la Complexul de apartamente Ciresarii Botosani au primit de Paște îmbrăcăminte și încălțăminte nouă. Copiii aveau nevoie de papuci de casa, trening, pijamale, șosete, lenjerie intimă, lucruri care le lipseau.Ne-am adus contributia la renovarea locului de joaca de la Centrul de Plasament "Sf. Andrei" Iasi. Locul era initial un adevarat pericol pentru copii, fiind acoperit de ciment si neamenajat corespunzator, motiv pentru care copiii nu se puteau juca acolo. Asociatia Speranta Pentru Ingerasi Iasi a considerat ca merita renovat si valorificat spatiul respectiv pentru ca micutii din centru sa se poata juca si afara, in siguranta. Astfel, cu sprijinul BCR si al autoritatilor locale, am reusit sa amenajam un loc de joaca pe deplin sigur si complet amenajat. Curtea centrului a prins viață și culoare și a început deja să aducă multe zâmbete pe fețele copiilor cu nevoi speciale.


Satul Gruiu se afla la doar 40 de km de Bucuresti. Cu toate astea, sponsorii si ONG-urile nu prea ajung in acest loc uitat de lume. Satenii de aici se ocupa cu agricultura, iar veniturile sunt mici. Doamna educatoare ne povesteste cat de greu ii este sa convinga parintii sa-i lase pe copii la gradinita.

Iepurasul incarcat de cadouri nu uita pe nimeni si a ajuns si la acesti micuti, care il asteptau cuminti si nerabdatori totodata. Impreuna cu Asociatia Community Aid, am reusit sa le facem o mica bucurie inainte de Paste, copiii primind hainute, jucarii si dulciuri. Incantarea din ochii lor este cadoul nostru de la Iepuras. :)


Cu ajutorul Asociatiei Happy Botosani am reusit să oferim ghiozdane si rechizite copiilor care au mare nevoie de ele! Copiii din Unteni au fost foarte bucuroși pentru ca si-au putut alege singuri modelul preferat de ghiozdan! :)


Educatia poate schimba vieti, iar copiii stiu acest lucru, drept urmare acestia sunt motivati sa promoveze examenul de bacalaureat pentru a se putea inscrie la facultate. Este si cazul copiilor din anii terminali de liceu care locuiesc momentan in centrele de plasament!

Saptamana aceasta Universitatea "Al. I. Cuza" din Iasi si-a deschis portile pentru viitorii studenti, actuali liceeni. Alaturi de Asociatia Happy Botosani, am avut posibilitatea sa ducem un grup de copii din doua centre de plasament din judetul Botosani la evenimentul " Zilele porților deschise ".

La ora 7 dimineata copiii au urcat in microbuz cu destinația Iasi - Copou - Universitatea Al. Ioan Cuza. Au avut o zi foarte incarcata - au facut turul facultatilor, au vizitat Muzeul Universitatii, au participat la demonstratii amuzante in laboratorul de chimie, au luat parte la un workshop, intitulat "Cum sa-ti alegi facultatea care ti se potriveste" si in final s-au relaxat la masa.

A fost mai mult decat o zi frumoasa, a fost o experiență educativa pentru copii, iar profesorii de la Universitate au rămas incantati de intrebarile pe care le puneau copiii!

Bravo copii! Urmatorul pas - bacalaureatul si inscrierea la facultate!


Copiii care cresc in centrele de plasament au dreptul la o viață normală fără discriminare!

Dar adevărul e ca de cele mai multe ori acești copii sunt puși in situații dificile, poate uneori stânjenitoare, din cauza faptului că nu au o familie care sa-i sprijine !

Un astfel de moment a fost si săptămana trecută când profesorii impreuna cu elevii clasei a-X-a a Liceului de Cooperație Botosani au organizat o excursie de cateva zile in Maramureș in cadrul programului "Saptamana altfel". Cu toate ca si-ar fi dorit sa fie alături de colegii lor, câțiva dintre copiii care locuiesc la centrul de plasament și învață in cadrul liceului nu au avut posibilitatea sa achite costurile unei astfel de excursii
 

Din fericire, cu sprijinul nostru si al Asociatiei Happy Botosani, de aceasta data copilașii nu au rămas resemnați acasă, ci au mers in excursie alaturi de colegii lor. Ne pare bine ca am reusit sa le facem aceasta bucurie!


Luna aceasta am sarbatorit zilele de naștere ale copiilor din complexul de apartamente Cireșarii in parc, împreună cu alti copii prezenți la joacă!

Sub pretextul că trebuie să ne ajute să aducem in apartamente câteva pachete am reușit să mobilizăm toți cei 17 copii și au venit in parculetul de joacă din fata blocului. Acolo ii astepta un tort, suc, palete de tenis de masă, rachete de badminton, dar si un joculeț pentru cei mai mici. Copiii au fost surprinși intr-un mod foarte plăcut. Ne-am distrat, am mancat tort și am împărțit si cu ceilalți copii prezenți in parc!  Multumim Asociatiei Happy!

A fost o zi de naștere frumoasa!


Căutare
Resurse
Download
Prieteni Pentru Tine - O sansa pentru fiecare
Copyright Fundatia PPT © 2019
Societate TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi