Prieteni Pentru Tine - O sansa pentru fiecare
.

Proiecte
Autentificare

Proiecte


Primavara totul ar trebui sa fie verde si frumos, insa micuta gradina a Centrului de Plasament "Elena Doamna" din Botosani era trista si lipsita de culoare indiferent de anotimp. Ne-am decis sa o readucem la viata plantand copacei, zmeura si flori care sa inveseleasca putin atmosfera. [mai mult]


In cadrul atelierului denumit Bucataria Vesela copiii din centrele de plasament invata sa gateasca diferite feluri de mancare si sa opteze pentru o alimentatie sanatoasa.

O prima acţiune este reprezentata de o discuţie asupra importantei alimentatiei sanatoase.

A doua actiune este data de mersul la cumparaturi. Copiii, insostiti de voluntari, invata cum se face o lista, un buget si cum sa aleaga produsele.

Cea de-a treia parte a proiectului este data de pregatirea catorva feluri de mancare de catre copii, cu ajutorul voluntarilor si personalului centrului.

In cea de-a doua luna a proiectului are loc un concurs de gatit intre micii bucatari, finalizat cu premii surpriza.


Tip sponsorizare: in bani si produse

Obiective: Renovarea si dotarea camerei de primire a Centrului de Primire in Regim de Urgenta, apartinand Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Iasi, unde sunt gazduiti copiii care au suferit diverse abuzuri si au fost luati din familie.

Achizitionarea de materiale didactice pentru copiii si tinerii din Centrul de Excelenta Bucium Iasi.

Dotarea Complexului de Servicii Comunitare Bucium cu laptop-uri si imprimante, necesare pentru desfasurarea unui Cerc de Calculatoare.

Descriere: Camera Centrului de Primire in Regim de Urgenta a devenit un spatiu multifunctional de joaca, de interactiune cu voluntarii si de activitati diverse care sa le aline putin suferinta. Strangerea de fonduri a fost realizata de Asociatia Speranta Pentru Ingerasi (sperantapentruingerasi.ro, www.bzi.ro/camera-de-joaca-plina-de-surprize-pentru-copiii-care-ajung-la-protectia-copilului-iasi).

S-a reusit amenajarea unei camere de joaca in cadrul Centrului de Primire în Regim de Urgenta si Copiii Strazii, precum si modernizarea dormitoarelor cu perdele, mocheta, dulapuri, mese cu scaune si amenajarea unei camere pentru discutiile copiilor cu familia

Copii si tinerii de la Centrul de Excelenta Bucium au un coeficient de inteligenta peste medie si rezultate foarte bune la invatatura, insa provin din familii defavorizate sau dezorganizate. Ei urmeaza scoli, licee sau facultati din Iasi si sunt gazduiti in centru. Au nevoie de carti, materiale didactice si produse de birotica, pe care nu-si permit sa le cumpere.

In cadrul Centrului Bucium functiona un Cerc de Calculatoare, condus de un profesor de informatica, insa activitatea Cercului se desfasura cu dificultate din cauza calculatoarelor vechi. In plus, copiii si tinerii aveau nevoie de imprimante pentru a lista referatele si proiectele scolare. Pentru ei am achizitionat 20 de laptopuri si 5 imprimante, care au ajuns la ei cu multa bucurie chiar de Craciun, prin intermediul Asociatiei Speranta Pentru Ingerasi Iasi.

 

 


Tip sponsorizare: in bani

Obiective: Sprijinirea cheltuielilor curente ale centrului (pentru utilitati, hrana, materiale sanitare si materiale didactice)

Descriere: Centrul de Zi "Casa Sf. Iosif” reprezinta o forma de suport activ acordat copiilor ce provin din familii defavorizate, a caror venituri sunt insuficiente pentru acoperirea nevoilor minime, spatiul de locuit si conditiile de igiena fiind necorespunzatoare cresterii si ingrijirii copiilor.
Fundatia "Viitor pentru Copiii Romaniei” asigura, prin centrul de zi, asistenta si protectie sociala, asistenta psihologica, consiliere familiala, asistenta si ingrijire medicala, educatie prescolara si scolara timp de 5 zile pe saptamana intre orele 07:30-18:30, trei mese si doua gustari zilnic pentru un numar de 60 de copii ce provin din familii defavorizate si marginalizate.
Toate acestea presupun cheltuieli lunare mari, pentru care sprijinul financiar este oricand binevenit.
http://www.casasfiosif.ro


Tip sponsorizare: in bani

Obiective: sprijinirea achizitionarii de combustibil pentru iarna, sprijinirea proiectului Ferma Sociala pentru Centrul Sfintii Arhangheli

Descriere: Centrul, in care locuiesc 40 de persoane, 32 de copii si 9 mame, aflate in dificultate, in special victime ale violentei domestice, avea nevoie de cca. 15 tone de brichiti de lemn pentru a asigura caldura in perioada iernii, motiv pentru care am decis sa ii sprijinim cu o parte din suma necesara.
Proiectul Ferma Sociala, apartinand Asociatiei Pro Vita, are ca scop imbunatatirea calitatii vietii beneficiarilor centrului, dar si a persoanelor din sat aflate in situatii de risc, urmarind totodata autogospodarirea si autofinantarea partiala a centrului. Persoanele gazduite in centru si apte de munca nu au sanse de angajare pe plan local, iar asezamantul are un spatiu si 7 vaci de la care se poate porni proiectul fermei.

http://valeaparului.ro/provita-giurgiu-sf-arhangheli-slobozia-pr-valentin-stefan/


Mos Craciun exista! Copiii nevazatori de la Centrul de Primire si Gazduire "Neghinita" din Bucuresti i-au simtit prezenta calda, i-au ascultat glasul bland si au primit de la el cadourile indelung asteptate. L-au chemat cu totii intr-un glas si, in strigate de bucurie, Mosul a venit incarcat cu daruri.

GALERIE FOTO

[continuare..]30 de banale cutii de pantofi s-au transformat in frumoase cadouri pentru copiii Centrului de Zi din Botosani. Umplute cu jucarii, carti, hainute, dulciuri si fructe de catre cei care au dorit, astfel, sa joace rolul lui Mos Craciun, cutiile au plecat catre Botosani, unde, cu siguranta, vor aduce multa bucurie pe chipurile si in sufletelele micutilor cu care Mosul nu a fost mereu la fel de darnic. 

Multumim mult tuturor celor care au contribuit la aceasta actiune!
Tip donatie: in produse (laptop-uri, haine, incaltaminte, jucarii, rechizite, produse de igiena, paturi, lenjerii)

Obiective: sustinerea dezvoltarii educationale si integrarii sociale a copiilor si tinerilor din centrele de plasament

Descriere:  In apropierea sezonului rece, dar si a Sarbatorilor, hainutele, incaltamintea, rechizitele, paturile si produsele de igiena au prins foarte bine copiilor, iar jucariile i-au incantat pe cei mici. Laptop-urile sunt de asemenea o mare bucurie si un ajutor pentru copiii mai mari in pregatirea proiectelor scolare. 

[continuare..]Tip sponsorizare: in produse (laptop-uri, proiector, flipchart)

Obiective: imbunatatirea performantelor scolare, reducerea absenteismului, cresterea gradului de atractivitate al activitatilor eductive si a participarii la actiunile colective

Descriere: Centrul nu era dotat cu nici un calculator, directorul si psihologul aducand de acasa PC-urile personale pentru a lucra, iar copiii neavand nici unul. Astfel, am decis sa dotam centrul cu 4 laptop-uri, la care accesul sa fie limitat la scopul educativ al activitatii din centru. Proiectorul va fi folosit pentru serile de film, dar si pentru prezentari si cursuri care vor fi organizate in centru. Flipchart-ul va ajuta psihologul centrului sa explice mai bine anumite notiuni la terapia de grup care se face in centru, precum si la predarea diverselor cursuri care se vor realiza.

[continuare..]


 

Sustinem cu burse lunare cinci tineri care, in ciuda dificultatilor vietii din centrul de plasament, au reusit sa intre la facultate si au ambitia de a termina studiile si de a lucra in domeniu. Sunt frumosi, entuziasti si recunoscatori pentru sansa lor, dar, mai ales, constituie un exemplu, o lectie de viata, pentru alti tineri ca ei si nu numai.


De la statul roman primesc lunar 200 de lei, prea putini bani pentru a trai decent si a invata bine. Asadar, in cazul lor, orice sprijin este binevenit. Daca doriti sa va implicati, ne puteti contacta.

Pe langa burse, oferim constant laptop-uri, materiale de studiu, echipamente, plata unor cursuri si alte lucruri necesare pentru mai multi studenti proveniti din centre de plasament.

 

Cititi mai jos povestile a patru dintre ei:

 

Căutare
Resurse
Download
Prieteni Pentru Tine - O sansa pentru fiecare
Copyright Fundatia PPT © 2019
Societate TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi