Prieteni Pentru Tine - O sansa pentru fiecare
.

Proiecte
Autentificare

Proiecte

Main » Articles » Proiecte

Atelier de gatit - februarie 2016

Gătim împreună cu copii din centrele de plasament pentru oamenii strazii!

In acest week-end Asociatia Happy și Fundația Prieteni Pentru Tine au organizat un atelier de gătit la care au participat un grup de copii din 2 centre de plasament
Copii au învățat sa pregătească singuri 2 feluri de mâncare pe care mai apoi le-au împărțit oamenilor străzii cazați in fostul centru Elena Doamna!
Primul fel de mancare a fost supa de pui - o parte din copii au mers singuri la piață și au făcut cumparaturi iar restul au pregătit bucătăria
Surprizator a fost faptul ca multi copii au rămas uimiți de faptul ca lăcrimează in momentul in care curăță, toacă ceapa!!!
Au învățat cum sa taie morcovii, pastarnacul, țelina, cum să pregătească pulpele pentru supă și cum să o puna la fiert - lucruri banale pentru noi, total necunoscute pentru ei!
La felul 2 copii au pregătit piure de cartofi cu ficăței in sos si salata de varză. Fetele au tocat toată varza , baietii au curățat cartofii, ceapa , au spalat ficatul si l-au pus la foc!

După aproximativ 2 ore masa a fost gata!!!!
Am mâncat toți pentru prima dată in farfurii care nu sunt din tablă și apoi porțile rămase au fost puse in caserole si duse oamenilor flamanzi ai străzii!

31 de porții de supă și 15 portii de piure cu ficatei in sos si salata și 10 pâini au fost duse si împărțite de copii oamenilor străzii cazați temporar la fostul centru Elena Doamna Botoșani!

Copii au dăruit din suflet toată mâncarea gătită de ei și au ramas profund impresionati de conditiile de viață a acestor oameni - oameni ai străzii, oameni flamanzi care le-au mulțumit cu lacrimi in ochi pentru acea porție de mâncare.

Copii, ati fost extraordinari!

Category: Proiecte | Added by: anda (21 Mar 2016)
Views: 484
Total comments: 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
Căutare
Resurse
Download
Prieteni Pentru Tine - O sansa pentru fiecare
Copyright Fundatia PPT © 2018
Societate TOP-SITEURI - Cele mai vizitate siteuri astazi